VS – 2018

Na wat ontdekkingstochten door Azië te hebben gemaakt (en laten we eerlijk zijn, omdat we goedkope vliegtickets hadden gevonden), besloten we om vorige zomer eens richting een ander continent te trekken. Yee haw, U.S.A. here we come!

Het was ook eens wat anders dan de veertien-uur-durende vluchten, want na een dikke acht uur was het al “touch down in the land of opportunities” – helemaal klaar voor een trip van drie weken door de VS. Om jullie een idee te geven van onze route, hebben we geprobeerd om een overzicht te maken van waar we geweest zijn en welke road trip we gemaakt hebben. Hierbij plaatsen we een aantal foto’s die een goed beeld geven van de verschillende gebieden. We hadden graag alle foto’s laten zien, maar de 1126 foto’s die we gemaakt hebben, zouden in één keer al onze opslagruimte opslorpen. Weet echter wel dat alle foto’s die je in de VS maakt (en zeker in de natuurparken) mooi zijn, maar nooit eer doen aan de werkelijkheid.

Trouwens: die strenge luchthavencontroles, onvriendelijke Amerikanen en algemeen gezien een paar-riemgaatjes-groter-dragende alleseters? Daar hebben wij helemaal niks van gemerkt. Elk stereotype werd ontkracht: nog nooit zo’n gemakkelijke controle op de luchthaven gehad, overal waar we sliepen (AirBnB) of mensen tegenkwamen waren ze super vriendelijk en het leek wel alsof het hele land in een “gezondheidsvibe” zat. Het enige dat wel klopt? De burgers en pizza die goedkoper zijn dan een krop sla… 🙂

Een algemeen overzicht van waar we geweest zijn.
Een gedetailleerder overzicht van de toer die we met de auto hebben gedaan.

Algemene tips voor slaapplaatsen en om op je to-do-lijst te plaatsen:

New York City

  • De New York Pass (https://www.newyorkpass.com/) : prijzig, maar zorgt er wel voor dat je in bijna alle bezienswaardigheden binnen kunt én dat je in een prioritaire rij mag aanschuiven (lees: in plaats van 1,5 uur wachten, slechts tien minuten wachten).
  • LIC Hotel: “betaalbaar” (die “ “ mag je serieus in het vet zetten) overnachten in Queens waarbij je op een kwartier met de metro in het hartje van NYC bent. https://www.booking.com/hotel/us/lic.nl.html

Las Vegas

  • Maximum één nacht verblijven, een paar uur rondlopen of volledig skippen. Tenzij je echt graag veel geld uitgeeft in een pretpark voor volwassenen waar eigenlijk niets te zien is.

Nationaal parken / natuurgebieden in de “Grand Circle”:

  • Wire Pass Trail: een prachtige slot canyon. Deze is niet ver van Las Vegas (dus ideaal om die huurwagen te leren kennen) en je kunt dichtbij slapen in Kanab, een klein dorpje met ook enkele mooie wandelpaden.
  • Cedar Breaks National Monument: de minder drukke, meer kloofachtige versie van Bryce. We hebben er enkele uren rondgelopen en zagen maar een fractie van de mensen die we hebben tegengekomen tijdens een halfuur Bryce.
  • Slaap in de “Rustic Cabin” bij Jake en zijn familie (https://www.hipcamp.com/colorado/stephens-ranch/charming-rustic-cabin). Dit was één van onze hoogtepunten van onze hele trip: zeer vriendelijke mensen, prachtige hut om in te slapen, gratis paardenrit, leren omgaan met een lasso, kamperen onder miljoenen sterren …
  • San Juan National Forest: als je even wilt ontsnappen van de rode rotsen en droge woestijnen, trek dan door deze groene, koele bossen terwijl je op weg bent naar je volgende halte.
  • Lake Powell: plonsen in een koel meer in het midden van de droogte? Check!
  • Grand Canyon North Rim: koeler, minder volk en even mooi dan de South Rim.
  • Slaap in Flagstaff bij Michael en Kris (https://www.airbnb.be/rooms/4746417). De ideale uitvalsbasis om de South Rim te ontdekken en je leert er Dutch Babies maken (https://nooksonline.com/2019/01/04/dutch-babies/) van de twee meest gastvriendelijke personen ooit.

New Orleans:

NYC

Las Vegas

Grand Circle

Kanab en Wire Pass Trail

Cedar Breaks en Bryce

Grand Junction – Colorado

San Juan National Forest

Page – Horseshoe Bend – Lake Powell

Grand Canyon (eerst North dan South Rim) + Tlaquepaque

New Orleans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close