Dutch Babies

Flashback naar 20 augustus 2018! En flashback naar een ander continent.

20180819_09153120180819_091534

20180819_091814
We zitten aan tafel bij Kris en Michael, het is ochtend en we hebben na 2 weken trippen in het immense Amerika een super leuke AirB&B gevonden in Flagstaff. Voor onze neus is een heerlijk ontbijt geserveerd: koffie,thee, yoghurt met vers fruit, homemade granola en een Dutch baby! Yep een noorderburen baby.  Onze gastheer had ons de avond vooraf een ontbijtvoorstelletje gedaan dat we niet konden weigeren. De Dutch Baby.

We zagen stiekem al een sappig exemplaar met een appeltje in zijn mond aan het spit, maar flagstaff lag in het deeltje Amerika waar de westerse beschaving al wel hoogdagen vierden. Gelukkig, geen echte baby dus.

Maar wat was het dan wel en waar kwam het vandaan? Onmiddellijk werd het familierecept bovengehaald en we beloofden plechtig dat we hem zelf met kerst gingen uitproberen, want jongens, die baby was LEKKER!
Het fluffy baksel rook heerlijk vanille-ig en vulde de kamer met kindernostalgie.
Net als bij een quiche sneed je een spiesje af, je besprenkelde het stuk met bloemsuiker en met enkel drupjes citroen sap.  Vers uiteraard, heel on-Amerikaans eigenlijk. Een topper en weer een receptje voor in onze reiskookboek naast de dumplings en gado gado’s.

Een half jaar later hadden we nog steeds geen Dutch baby uitgeprobeerd, het werd bijna kerst en het verlangen naar een smeuïg stukje Amerika begon te knagen.
Nu zitten we hier met een pracht exemplaar voor onze neus. Eerst wat onwennig afwachten want het verrekenen van cups naar grammen bleek nog niet zo evident. Maar nu is ie er en hij is prachtig en vooral heel lekker! Onze Belgian Baby.

Move-over oma-pannekoeken en moemoe-wafels vanaf nu eten wij Hollandse baby’s.

Ingrediënten:

50gr Boter
3 eieren
128gr bloem
20gr kristalsuiker
440ml melk
vanille-extract
1citroen
bloemsuiker

Recept:

Smelt de boter in een taartvorm.
Klop de eieren los en voeg de melk, bloem en suiker toe.
Stort het mengsel in de beboterde schaal.
Laat 20min bakken in een oven op 190graden.
Werk af met bloemsuiker en citoensap en serveer warm.

20181228_120841

Een gedachte over “Dutch Babies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close