Ronddraaien

Zoals ik op onze Instagram al aangaf, heb ik me de voorbije weken een “me-timepje” cadeau gedaan. Onder het mom ” Ik moet mezelf uitdagen en wat bijscholen” schreef ik me in bij Stokvis. 3 namiddagen heerlijk pottendraaien, met m’n vingers rond de klei en de klei rond m’n vingers, leerden we in een intiem groepje de kneepjes van het vak.

verzameling2

¨Of net geen kneepjes¨ Jan leerde ons dat werken met “de 4 krachten” van je handen geen letterlijke kneepjes vereist en dat centreren het begin is van alle wijsheid en pottendraai skills. Na wat zwalpende massa’s te elimineren stond er ineens een potje ¨rechtop en zonder te dunne/dikke wanden¨ te draaien op m’n zacht zoemend draaischijfje. Niet slecht voor een beginner.

comboclose up

YES overwinningsgevoel nr1!
The game was on! voorzichtig waagde ik me aan andere vormpjes.
Iets breder, iets hoger, iets platter, iets boller,…
Een vaasje, een bordje, een kommetje voor dit, een kommetje voor dat,…

In les 2 leerde we onze potjes “afdraaien” want hoe trots ik al was op m’n collectie, na de randjes bij te werken, alles wat gladder te maken,  waren mijn nieuwe toekomstige vitrinekastbewoners helemaal af.

Of nog net niet… Jan nam de collectie na de 3de les mee naar huis voor een goede glazuurbeurt. Dit blijkt een hele klus te zijn die wat vaardigheden vraagt. Jammer want daar had ik me ook wel wat in willen verdiepen. “Een likseltje van dit en een kleur combo van dat…”

¨Conclusie: 16 geinige, geglazuurde potjes rijker.¨
LEUK, ik wil nog een keer en meer, véél meer en nog…

kast

Sorry Serax, Pomax, Salt and Pepper,… maar vanaf nu gaan de chocotoffs in mijn eigen kommetjes ;).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close