Frangipane taartjes/ Almond paste tarts

 

De eerste herfstbuien en koude neusjes worden bij ons gevierd met heerlijke baksels die heel het huis van een lekker warm kaneelgeurtje voorzien. Deze frangipane taartjes zijn altijd een succes en helemaal niet zo moeilijk te maken.frangipane

INGREDIËNTEN 


  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 eitjes
  • 100 gr abrikozenconfituur
  • 50gr kaneelbolletjes
  • 150 gr bloemsuiker
  • 150 gr amandelpoeder
  • 120 gr zachte boter
  • 50 gr bloem
  • Water en bloemsuiker voor het glazuur

RECEPT


Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het bladerdeeg in de vormpjes en prik erin. Zet de vormpjes al een 5 tal minuten in de oven zodat de bodem kan voorbakken. Doe alle andere ingrediënten in een kom en roer alles fijn met een klopper. Roer lang genoeg zodat de massa zich bindt. Haal het bladerdeeg uit de oven en besmeer met de abrikozenconfituur. Stort het amandelmengsel in de vormpjes en zet 35 minuten in de oven. Meng bloemsuiker met heel weinig water voor het glazuur, en giet over de taartjes als ze volledig zijn afgekoeld.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close