-o- DE KRUIDERIE -o-

-o- DE KRUIDERIE -o-

Tromgeroffel voor een super uitdagend project…

DSC_26341

We hebben het lang stilgehouden, maar we zijn meer dan trots om ons volgend groots project toe te lichten. Vrijetijdscentrum De Kruierie / Bib van Balen openen tijdens de Warmste Week (18 – 24 december) hun vernieuwd leescafé voor een jaar en drie maal raden wie de inrichting hiervan mag doen: NooKs!

We gingen voor de aankleding en activiteiten in de leesbib met het super dankbaar thema ” kruiden” aan de slag. Alle zintuigen worden geprikkeld door deze aromatische, kleurrijke smaakmakers uit de tuin/keuken. En we kunnen een heleboel leren van deze geurige vegetatie die we een beetje als vanzelfsprekend vinden.

Zo gaan we de Kempenaren leren waar onze keukenkruiden vandaan komen, welke aroma’s bij elkaar horen, hoe we kruiden best zaaien en oogsten en hoe we deze in gezonde voeding kunnen verwerken.

Voor de inrichting krijgen we hulp van De Kringwinkel Zuiderkempen en timmert Mr. NooKs de leukste Home deco en Meubels in elkaar uit pallettenhout. DUURZAAM.

Onze handgemaakte kuidenlandkaart, kruiden ruik quiz, gezonde kinder-kook corner, kruiden bakken en boekendisplays maken van de leesbib van de Kruierie een leerrijke, duurzame plaats om te vertoeven de komende maanden. Ook konden we onze creatieve illustratie skills botvieren in een culinaire DIY kruiden poster.

 

Een wisselende collectie maakt het voor de bezoekers het hele jaar interessant.
Onze “recepten wissel muur” wordt in het voorjaar omgetoverd tot een kruiden bib om uiteindelijk tijdens het najaar weer te veranderen in een aromatische thee expo.

DSC_2629

Veel werk? Zeker! maar oh zo leuk en voldoeningsgevend.
Komt u het ook ontdekken?

VC de kruierie
Bevrijdingsstraat 1
2490 Balen

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close