Bastei – Dresden

 

pano1

De afgelopen twee dagen (twee tot drie november) zijn we op mini trip naar Bastei en Dresden geweest. Dit leek ons een erg goed idee, totdat we beseften dat Bastei 755 kilometer verwijderd is van Balen. Dit hield ons echter niet tegen, want het bezoeken van de brug van Bastei stond al een tijdje op onze “travel bucket list” (die we binnenkort op deze blog ook eens zullen bespreken).

Brug4.jpg

Vol goede moed (en een volle kan koffie) vertrokken we op twee november om twee uur ’s nachts richting het oosten van Duitsland. De roadtrip naar daar viel uiteindelijk veel beter mee dan verwacht (een mp3-speler vol goede muziek doet wonderen).

Eenmaal aangekomen in het “Saxon Switzerland National Park” viel ons meteen op hoe fel de herfst alles gekleurd had. Het leek wel alsof je in Photoshop net iets te uitbundig was geweest met je filters, maar dan in het echt.

natuur8

oranjebos

De wandeling die we gedaan hebben, komt ongeveer overeen met de groene lijn van het kaartje hieronder. Onze auto hadden we geparkeerd aan de gele “H” (Berghotel Bastei) links op het kaartje (drie euro voor drie uur, yes!).

schwedenloecher-wanderkarte1-2

Het was erg kalm in het park, zo hebben we volop kunnen genieten van de vele uitzichten over het Bastei gebied. Op voorhand dachten we dat de brug de grote ster van de dag ging worden, maar uiteindelijk was de natuur en de wandeling rondom het park veel mooier dan de vele foto’s die je ziet op internet van “Bastei Bridge”. Vooral de trektocht via de “Schwedenlöcher” is een echte aanrader. Wel een waarschuwing: trek je beste wandelschoenen aan, want het is af en toe een stevige klim.

Voetjes.jpg

Na ongeveer drie – vier uur wandelen, vertrokken we richting Dresden. Hier hadden we een nacht geboekt in een appartement van het “Aparthotel Neumarkt”. We hadden wat pech met het weer aanvankelijk, maar vlak voor de zon onder ging, hebben we toch nog wat kunnen genieten van enkele zonnestralen. Zoveel tijd hadden we niet meer over om Dresden te ontdekken, dus besloten we om onze “Franse tapas maaltijd” in ons appartement te gaan verorberen (iets dat we zeker konden gebruiken, na onze wandeling).

Stad2.jpg

Na een stevig ontbijt de volgende ochtend, hebben we een wandeling gemaakt door zowel de Altstadt, als de Neustadt van Dresden. We waren allebei echt onder de indruk van de mooie gebouwen, het lekker eten, de gezellige atmosfeer … We snapten meteen waarom men Dresden “Florence aan de Elbe” noemt. We besloten om zeker ooit nog eens terug te komen.

Om de spits een beetje voor te zijn, besloten we om vrij vroeg ergens iets te gaan eten. Door de vele “burger restaurants” hadden we zin gekregen in een stevige hamburger. Van McDonald’s zijn we allebei geen fan, dus we besloten om een gezellige “burgerei” binnen te stappen, namelijk “Manufaktur Burgerei”. We kozen er voor een “Gangs of New York” hotdog, een selectie van drie mini burgers met aardappel wedges en “ginger ale” om alles weg te spoelen. Voor dertig euro hadden we met twee erg lekker gegeten en gedronken. Zeker een aanrader als je zin hebt in een snelle, maar toch smaakvolle hap.

Onze trip naar Bastei en Dresden was één van de beste mini trips die we al gedaan hebben. Toch kunnen we aanraden om iets meer tijd uit te trekken voor beide plaatsen te bezoeken. Niet alleen ligt het vrij ver in Duitsland, maar zowel het natuurpark als de stad hebben erg veel te bieden. We zouden er gerust nog enkele nachten langer willen blijven.

Overzicht van nog enkele andere foto’s:

 

 

2 gedachten over “Bastei – Dresden

  1. Prachtig die herfstkleuren. Leuke blog!

    1. Dank je wel rugzakmeisje, het was echt de moeite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close