Crea&Curiosa – FAQ

Creatieve handgemaakte spullen + unieke curiosa-vondsten = Crea&Curiosa


Hoe kan ik iets kopen?

Reageer onder een foto op Instagram met “Sold!” of stuur ons een privéberichtje. We werken met het principe “first come, first served”.

Als je gereageerd hebt, zal je van ons de informatie krijgen om te betalen. Pas na betaling is het item definitief “sold!” en van jou.

Wanneer krijg ik mijn item?

Aangezien we een kleine onderneming zijn, kunnen we niet elke dag verzendingen klaar maken. Eenmaal per week (vrijdag) verzenden we alle items. Als je meerdere items zou kopen over een periode (max. 4 weken), dan kan je ons ook contacteren om dit via één zending te laten vertrekken.

De verzendkosten zijn steeds voor de koper. We kiezen hier steeds voor de beste (meest veilige) optie van het moment. De pakketjes worden steeds met de grootste zorg ingepakt, maar verzenden is steeds op eigen risico.

Ophalen is ook steeds mogelijk na afspraak (2490 Balen – BE).

Drop it like it’s hot?

We kiezen ervoor om niet elk item dat we vinden meteen in onze online winkel te zetten. Net zoals Snoop Dogg, droppen we enkel als het hot is…

Een “drop” is een verzameling van items in een zelfde thema (kleuren, stijl …) die allemaal online komen op op één moment. Een explosie van schatten.
Bijvoorbeeld: “Retro Rotan”, “Botanical Boho” …

Shiny of vintage?

Aangezien we tweedehands spullen verkopen, kan het zijn dat er hier en daar wat gebruikssporen aanwezig zijn. We verkopen wel enkel items waarvan we vinden dat ze nog in goede staat zijn. Er zijn geen items bij die kapot zijn of (te) veel gebruikssporen bevatten.

We hanteren twee termen om de staat aan te duiden:

  • Shiny – geen gebruikssporen – perfecte staat.
  • Vintage – lichte gebruikssporen.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close